AMB House / Bernardes + Jacobsen Arquitetura

first_img AMB House / Bernardes + Jacobsen Arquitetura Photographs Year:  “COPY” Area:  810 m² Year Completion year of this architecture project 2011 CopyHouses•Guarujá, Brazil “COPY” ArchDaily Save this picture!© Leonardo Finotti+ 17 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/619720/amb-house-bernardes-jacobsen-arquitetura Clipboard Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/619720/amb-house-bernardes-jacobsen-arquitetura Clipboard Photographs:  Leonardo Finotti Interior Design:Bernardes + Jacobsen ArquiteturaTeam:Eza Viegas (author), Tatiana KamogawaLandscape:Jundu PaisagismoLighting Design:Lightworks – Airton PimentaFacilities:Grau EngenhariaAir Conditioning:Grau EngenhariaStructure:Leão & AssociadosConstruction:AUM ConstruçõesSite Area:1310m²Architect In Charge:Paulo JacobsenDesign Team:Fabiana Porto (coordinator), Edgar Murata, Henrique Carvalho, Marina Nogaró.City:GuarujáCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Leonardo FinottiRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Enclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. The AMB House is situated on the coast of São Paulo, Guaruja City in the middle of the Atlantic Forest. From the street you can only see one of the three floors of the house because the terrain has accentuated slopes that give different views of an almost untouched natural landscape.Save this picture!© Leonardo FinottiThe most common situation, where the rooms are upstairs and social rooms are downstairs, was reversed on the design of this residence. On the entrance of the house we have a hall that serves as a mezzanine overlooking the double ceiling living room with proximally 6,00m height and wood frame glass windows with a view looking at the swimming pool and the forest. In the lateral of the hall, the balcony outside is surrounded by large wooden bench, serving as a protection.Save this picture!© Leonardo FinottiIn the intermediate floor are the social areas: the living room and dining room, which join the outdoor kitchen, outdoor deck and infinity swimming pool. Downstairs is the intimate area with five suites. It is this strategy of reversing the usual array of social and intimate area that makes the rooms, even overlooking the sea, have the privacy afforded by the trees that are at that level.Save this picture!© Leonardo FinottiThe house can be called the balcony house with large glass panels that allow visual contact with the surrounding areas of the residence and the natural landscape of the region. The windows of the rooms have wooden Cumarú shutters .This wood is also present on the deck of the balconies and floors of rooms.  In the living room two bamboo plants sprout from the middle of the floor, bringing the forest into the houseSave this picture!Floor PlanThis is how the house shows its relationship with the local landscape, barely visible through the dense forest in the access road, but grows and can be seen on the other side along with the look of a coastline and a stunning tropical forest.Save this picture!© Leonardo FinottiProject gallerySee allShow lessIs the Golden Ratio Design’s Greatest Hoax?Architecture NewsAD Materials Round Up: Wire MeshMisc Share Projects Houses Architects: Bernardes, Jacobsen Arquitetura Area Area of this architecture project AMB House / Bernardes + Jacobsen ArquiteturaSave this projectSaveAMB House / Bernardes + Jacobsen Arquitetura CopyAbout this officeJacobsen ArquiteturaOfficeFollowBernardesOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGuarujáWoodHousesBrazilPublished on April 15, 2015Cite: “AMB House / Bernardes + Jacobsen Arquitetura” 15 Apr 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MInterior Finishes at U.S. Bank StadiumPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsFiber Cements / CementsSwisspearlFiber Cement Cladding Panels in B66 Business CenterMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsSculptformClick-on Battens in WestConnex M8 JunctionPanels / Prefabricated AssembliesBruagBack-Ventilated Facades – CELLONTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosGlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Porcelain StonewareApavisaSlabs – Wild ForestBulbs / SpotsAmbiance LumiereLighting – ZetaMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *